Indsamling af batterier

​Der er flere muligheder for at aflevere dine brugte batterier på Langeland.


Aflevér dem her:

1) På låget af din genbrugsbeholder

Læg batterierne i en klar plastpose på låget af din affaldsbeholder - så tager skraldemanden de brugte batterier med til genbrugspladsen.

​​

2) Benyt din røde Miljøkasse - som er på vej til dig i februar/marts 2022

Læg batterierne i en pose i Miljøkassen, og få ombyttet Miljøkassen samme dag, som du får tømt din genbrugsbeholder.

​​

3) Ta' dem med på genbrugspladsen

Du kan også tage de brugte batterier med på genbrugspladsen, hvor du kan aflevere dem i en klar plastpose, som du skal aflevere som farligt affald.

Det er nemt at komme af

med brugte batterier

Vi sørger for, at de indsamlede batterier bliver afleveret til den nationale indsamlingsordning, som sørger for, at de kommer videre til producenterne.

Det er nemlig pro­ducenterne af batterier, der har ansvaret for at sikre, at batterierne bliver bortskaffet på en måde, der ikke belaster miljøet.​​

Husk de skjulte batterier

Vær opmærksom på, at mange ting indeholder skjulte engangsbatterier.

Derfor skal du også bortskaffe for eksempel legetøj med lys eller lyd, det syngende fødselsdagskort fra moster Oda, blinke-slipset fra julefrokosten og hårbøjler med lysdioder som farligt affald.

Skoleklasser og foreninger - og hvorfor de ikke indsamler batterier på Langeland?

På Langeland kan vi ikke tilbyde en ordning hvor skoleklasser og/eller foreninger indsamler batterier, og modtager et pengebeløb for at hjælpe med indsamlingen. Det skyldes, at vi har en afsætningsordning med producentansvar (kaldet WEEE), som henter batterierne hos os gratis.

Med andre ord modtager vi ikke penge for de batterier, som vi afleverer - og derfor kan vi heller ikke udbetale penge for de batterier, som afleveres hos os.

​Langeland Forsyning A/S

Nørrebro 207A, 5900 Rudkøbing

CVR: 32565093

​Kontaktinfo

Telefon: 6351 6800

E-mail: post@langeland-forsyning.dk