Ny affaldsordning indføres på Langeland i foråret 2019​

Vi er netop nu igang med at rulle nye affaldsbeholdere ud i hele Langeland Kommune.

Den nye affaldsbeholder skal erstatte din nuværende affaldssæk/affaldsbeholder når den nye affaldsordning går igang. Den nye affaldsbeholder indeholder 2 rum: ét til bioaffald og ét til restaffald. Med beholderen følger en sorteringsvejledning og poser til bioaffald.

Den nuværende affaldsbeholder er din egen, og Langeland Forsyning tager den ikke med retur - men vi modtager den gerne på genbrugspladsen.​​

Vi er SÅ klar... men det er vores nye renovationsbiler ikke..!

Opdatering - Januar 2019

Pga. forsinkelse på levering af Langelands nye renovationsbiler kan vi endnu ikke - som ellers forventet - hente husholdningsaffald fra de nye 2-delte affaldsspande.

Du fortsætter derfor med din nuværende affaldsordning, og skal benytte den sæk eller affaldsbeholder, som du brugte i 2018.


2019_uge 2_vi er så klar_vers.02

Vi giver besked i Øboen, på Facebook og her på hjemmesiden om hvornår der sker overgang til den ny ordning.​​

Rudkøbing indre by

Området inden for den røde markering betegnes som 'Rudkøbing indre by'. Husstande i dette område får ikke leveret en 2-delt affaldsbeholder, og der arbejdes pt. på at lave affaldsløsninger i dette område. 

rudkøbing indre by

Det er tanken, at der skal etableres affaldsøer i Rudkøbing indre by. Løsningen i indre by bliver det sidste led af mange i omstillingen til det nye affaldssystem på langeland.

Borgerne i indre by skal fortsætte med nuværende løsning indtil der bliver informeret nærmere.

Sommerhusområder på Langeland

Affaldsøerne i de forskellige sommerhusområder bliver etableret i løbet af 1. halvår 2019. Affaldsøerne kan frit benyttes af sommerhusets brugere. 

Alle affaldsøer inderholder mulighed for at komme af med restaffald og bioaffald, go ved nogle affaldsøer kan man endvidere aflevere metal/dåser, pap/papir og glas/flasker.

Det betyder, at hvert enkelt sommerhus ikke har sine egne affaldsbeholdere. Skraldevognen kommer derfor ikke ud til hvert enkelt sommerhus, når den nye affaldsordning træder i kraft i de enkelte sommerhusområder. Dermed imødeses mange sommerhusejeres ønske om at fjerne de store renovationsbiler, som har været til gene pga. støv og ødelæggelse af grusveje i sommerhusområderne.

Vi er pt. i dialog med grundejerforeninger, kommunen og private grundejere i sommerhusområderne for at finde placering af de nye affaldsøer. Så snart der er indgået aftalte om placering af en affaldsø kan etablering gå igang. Vi bestræber os dog på, at færdiggøre ét sommerhusområde ad gangen.

Følg Langeland Forsyning A/S på Facebook, hvor vi løbende orienterer om de nye tiltag i den ny affaldsordning i Langeland Kommune.​

​​​

​Langeland Forsyning A/S

Nørrebro 207A, 5900 Rudkøbing

CVR: 32565093

​Kontaktinfo

Telefon: 6351 6800

E-mail: post@langeland-forsyning.dk